Muziekverenigingen bieden helaas maar weinig mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. De Show- en Drumfanfare Oranje in IJsselmuiden vond dat een uitdaging, en startte hiervoor een speciaal project: ‘Oranje Slag & Vlag’. Het gaat om een slagwerkgroep en een vlaggengroep, speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De lessen worden gegeven door leden en instructeurs van Oranje IJsselmuiden.

De eerste repetities begonnen eind 2019, na een serie kennismakingsworkshop. De groep groeide snel, en er was zelfs een heus optreden tijdens de verenigingspresentatie begin 2020. Helaas kwam toen ‘de Corona’ en vervielen de repetities en optredens. Het ‘samen muziek beleven’ zat er even niet meer in, maar Oranje IJsselmuiden wist iedereen gemotiveerd te houden: de Slagwerkers kregen een drumpad thuis, en de Vlaggers een vlag. Maar natuurlijk wordt reikhalzend uitgezien naar het einde van de Corona-beperkingen. Dan gaat ‘Oranje Slag & Vlag’ weer muziekstukken trommelen, nieuwe dansen en twirls instuderen, en gaat ´Slag en Vlag on Tour’! 

Het project werd opgezet samen met stichting Philadelphia Zorg en ColorGuard Nederland (CGN), en werd mede mogelijk gemaakt door een financiële donatie van de BLADT-stichting voor de aanschaf van materialen en muziekinstrumenten.

Voor meer informatie: zie de website https://oranje-ijsselmuiden.nl/slag-vlag of bekijk de facebook-pagina.