klasopwielen

Dit jaar start Klas op Wielen met een nieuwe groep kinderen (12-18 jaar) met een ernstige meervoudige beperking. De stichting zet zich in voor betere integratie tussen kinderen met en zonder handicap. Dat gebeurt vanuit een voormalig schoolgebouw in Alkmaar, nabij basisschool Kompas, het Clusius-college en de Buitenschoolse Opvang en Peuterspeelzaal van SKOA.

Initatiefnemer Roeland Vollaard gelooft niet in het “wegstoppen” van gehandicapte kinderen in aparte speciale scholen en vindt dat kinderen beter samen naar school kunnen gaan. De problemen daarbij lijken ingewikkeld maar zijn goed oplosbaar. En de winst is groot, want als kinderen samen opgroeien vinden ze het later ook heel gewoon om met elkaar te leven.

BLADT Charity vond dit een aansprekende gedachte en wilde graag een steentje bijdragen aan de uitbreidingsplannen. Op kosten van BLADT werd een grote opbergkast op maat gemaakt door een timmerbedrijf, geheel volgens de wensen van Klas op Wielen. De nieuwe kast is inmiddels afgeleverd en “staat als een huis”. Vollaard verwacht er nog veel plezier aan te beleven, gezien de stoere uitstraling en de enorme hoeveelheid bergruimte voor alle spullen van de kinderen.


Voor meer informatie over Klas op Wielen:
http://www.klasopwielenalkmaar.nl
https://www.facebook.com/KlasOpWielenAlkmaar

Filmpje over de opening van de nieuwe Klas op Wielen: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GZHJO3yqj0g

Voor meer informatie over Stichting BLADT Charity: www.bladt-charity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie