De BLADT-stichting ziet terug op een succesvolle ‘Nacht van de Vrijwilliger’ die op 14 september plaatsvond in Den Haag. Op het programma stonden: een Muziek Quiz (met dak- en thuislozen), een Bollywood dansfeest (met ouderen), een Karaoke Disco (met mensen met een beperking) en een Gourmet-diner (met ouderen). De Nacht werd georganiseerd door NL Cares Den Haag, en had een dubbel doel: allereerst om kwetsbare stadsgenoten een gezellige avond te bezorgen, maar daarnaast ook om nieuwe vrijwilligers te interesseren voor het ‘flexibele vrijwilligerswerk’ van NL Cares. Deze formule is speciaal bedoeld voor mensen die wel willen vrijwilligen, maar geen langdurig commitment willen aangaan.

De BLADT-stichting trad op als sponsor.
Zie voor een indruk van deze Nacht ook de korte verslagjes hieronder!


Gouwe Ouwe Muziek Quiz met dak- en thuislozen
Samen met de dak- en thuislozen van de Kesslerstichting hebben we een Gouwe Ouwe Muziek Quiz gedaan. Deze was gevuld met gouwe ouwe hits, top 2000 nummers, fotomateriaal en video’s. De daken thuislozen wisten veel over muziek en vonden het leuk om te strijden om wie de beste muziekkennis heeft. De vrijwilligers gingen rond met drankjes en hapjes en het samen spelen van de quiz leverde leuke interactie op met de dak- en thuislozen.


Bollywood dansfeest met ouderen
In woonzorgcentrum Jonker Frans woont een grote diversiteit aan culturen. Toen we aan hen vroegen wat voor avond zij graag eens zouden beleven was het antwoord: we zijn dol op Bollywood! Wij organiseerden dus een Bollywood feest. We zorgden voor Oosterse sferen, Bollywoodmuziek en een echt Bollywood-dansoptreden. En het was te zien dat de ouderen er dol op zijn, want de ouderen dansten erop los. De vrijwilligers voorzagen de ouderen van drankjes, hapjes en vooral van hun gezelligheid en persoonlijke aandacht. De ouderen waren duidelijk aan het genieten en kwamen voor even helemaal uit de sleur en eenzaamheid.


Karaoke Disco met mensen met een beperking
‘Het Trefpunt’, onderdeel van Middin, is een plek waar mensen met een licht verstandelijke beperking en hun buurtgenoten bij elkaar kunnen komen. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger organiseerden we bij Het Trefpunt karaoke disco night! Samen met de mensen met een beperking van Middin lieten onze vrijwilligers hun mooiste klanken horen door de karaoke microfoon. Er werd ook wat gedanst. Voor iedereen was het een bijzondere avond waarbij mensen elkaar hebben ontmoet die elkaar in het normale leven niet snel zouden spreken. Aan beide zijden is het blikveld weer verbreed.


Gourmet-diner met ouderen
Ouderen hebben soms nog maar weinig sociale contacten en vinden het daardoor extra leuk om gezellig samen te eten. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger maakten we er in woonzorgcentrum Oostduin voor zo’n 50 ouderen een speciale avond van en gingen we samen gourmetten! We hadden 5 mooi gedekte tafels vol ouderen die deze avond als een echt avondje uit zagen. Aan iedere tafel zat één vrijwilliger die de tafel voorzag van genoeg lekkers van de gourmet. Sommigen ouderen konden ook zelf nog de pannetjes bedienen. De ouderen leefden echt op doordat er mensen van buitenaf kwamen en ze weer eens heerlijk gesprekken kunnen voeren en persoonlijke aandacht kregen.

Zie ook: https://www.nlcares.nl/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie