feniks logo

 

 feniks logoFeniks is het stedelijk centrum voor emancipatie in Tilburg. De doelgroep zijn vrouwen die vaak leven tegen de armoedegrens, in isolement of met sociale problemen. Zij kunnen hier terecht voor ondersteuning, coaching, cursussen en activiteiten.

Daarnaast is Feniks een ontmoetingsruimte, waar lotgenoten elkaar treffen, en waar ruimte is voor gezelligheid en informeel napraten. Daarvoor werd ook de binnenplaats gebruikt, al was die eigenlijk nogal kaal en armoedig.

Omdat er geen geld was, stelde Stichting Bladt aan Feniks een bijdrage beschikbaar voor een grondige opknapbeurt. Na de metamorfose is de binnenplaats een volwaardig verlengstuk van de ‘sociale huiskamer’ van het vrouwenhuis. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de dames-vrijwilligers zelf.

 Voor meer informatie:

 „Hartelijk dank voor de honorering van onze subsidieaanvraag. We popelen om de achterplaats van Feniks een metamorfose kunnen geven, en met steun van stichting Bladt kan dat nu snel geberen. Wij zijn hier dolgelukkig mee! Het is een enorme opsteker voor vrijwilligsters, bezoeksters, personeel en Bestuur. Nogmaals hartelijk dank, en graag nodigen wij u uit om t.z.t. het resultaat te bewonderen!“     Gerda de Vries, directeur Stedelijk Centrum voor Emancipatie FENIKS.

 “Ik vind het geweldig dat u dit beschikbaar stelt aan de Feniks vrouwen, bedankt!”      Jan van Berkel, medewerker Vorming & Training, Kompaan en de Bocht.

feniks binnenplaats1b 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie