Het is een belangrijk streven van veel zorgorganisaties: het bieden van zinvolle dagbesteding aan mensen met een handicap. Zorgorganisatie Estinea maakt dit waar door een mooi samenwerkingsproject met een nabijgelegen sportclub.

De cliënten gaan -onder deskundige begeleiding- zorgen voor de kleding van de sporters van VV Gendringen. De sportclub doet daarvoor ook zelf een aantal forse investeringen (o.a. een verbouwing van een kleedlokaal tot wasruimte, en de aanschaf van was- en droogmachines). De voetbalclub kreeg het idee voor dit maatschappelijke was-project via een andere club, die bezig was met een soortgelijk ‘maatschappelijk’ initiatief. Meteen werd het idee opgevat om ook zoiets op te pakken met de eigen buren, zorgorganisatie Estinea.

Estinea is een organisatie die zo’n 950 mensen met een beperking ondersteunt in de Achterhoek en Twente. De organisatie telt bijna 850 medewerkers en circa 450 vrijwilligers. Ook zij zien dit als een belangrijk project voor hun cliënten: die komen hierdoor ook eens uit het dagcentrum, en doen dan zinvol werk voor andere mensen, midden in de samenleving.

Zie verder ook dit filmpje. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van stichting BLADT-charity.