kledingbank2 jessica

kledingbank2 jessica

Sinds kort beschikt de gemeente Utrecht over een Kledingbank, die gratis kleding verstrekt aan gezinnen die geen geld hebben om nieuwe kleding te kopen. Sinds maart 2013 is de Kledingbank actief als stichting, en het inzamelen van de gebruikte kleding verloopt al voorspoedig.

Maar… met het naderen van de winter ontstond er een dringende wens. Jessica van Lokven, initiatiefneemster van de Utrechtse Kledingbank vertelt: “Wij hebben een grote behoefte aan warm ondergoed en sokken voor de winterperiode. In verband met de hygiene willen we dat graag nieuw aanschaffen in plaats van tweedehands aanbieden”. Omdat de financiele middelen ontbraken werd de wens voorgelegd aan Stichting Bladt Charity.

Woordvoerder Cor Bladt: “Tegen zo’n verzoek konden wij geen NEE zeggen. Het gaat tenslotte om echte basisbehoeften voor mensen die leven onder de armoedegrens. Geweldig ook, hoe gedreven de vrijwilligers van de Kledingbank zich belangeloos inzetten voor die mensen! Daarom hebben wij de Kledingbank een budget gegeven waarmee zij zelf de gewenste onderkleding kunnen kopen. Het is tegelijk ook een leer-case, om te zien of zij die spullen zo ‘scherp’ mogelijk kunnen inkopen. We hebben met ze afgesproken dat zij ons over de inkoop zullen rapporten, en als dat wenselijk is zullen wij ze daarbij verder ondersteunen.

Voor meer informatie:
Stichting Kledingbank Utrecht
Website: www.kledingbankutrecht.nl


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op onze website (www.bladt-charity.nl) en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie