voedselbank pakket

 

voedselbank pakket
Voor de vijfde achtereenvolgende keer organiseren de Utrechtse ondernemers Cor Bladt (namens BLADT Charity), Janita Noorlander met haar team,  en Gert Lukassen op dinsdag 18-12-2018 het Voedselbankendiner. Uitgenodigd zijn zo’n 600 mensen, die zijn aangewezen op de voedselbanken van Culemborg, Tiel, Geldermalsen, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en De Bilt.

“Het zijn altijd prachtige avonden”, zegt initiatiefnemer Bladt, die actief is in het onroerend goed. “Wij hebben het goed, maar dat geldt helaas voor lang niet iedereen. Vandaar dat we die mensen rond de kerstdagen graag een compleet verzorgde avond aanbieden, waarbij ze zich als gasten gewaardeerd voelen en ze even hun moeizame situatie vergeten. De reacties na afloop zijn dan ook altijd hartverwarmend”, aldus Bladt. “De mensen weten gewoon niet wat ze overkomt.”

Belangeloze medewerking
Het Voedselbankendiner, dat plaatsvindt bij hotel-restaurant Van der Valk in Vianen, kan bestaan dankzij de belangeloze medewerking van een aantal partijen. “Van der Valk maakt de mooiste buffetten tegen een symbolische prijs en het personeel van het restaurant werkt die avond voor niets”, vertelt de Utrechtse ondernemer. “Verder heeft de Makro echt een vrachtwagen vol kindercadeaus beschikbaar gesteld en krijgen de gasten van supermarktketen Plus uit naam van Giel Smits. allemaal een groot kerstpakket en nog heel veel andere levensmiddelen. Jungerius Flowers stelt voor alle deelnemers een kerststuk ter beschikking. En rondom het diner zal een spectaculaire dinnershow worden opgevoerd van de artiesten van “Stars on Stage”.

‘Ze missen het kerstdiner’
Mensen die zich uit hun moeilijke situatie weten te werken, zijn weliswaar blij dat ze de Voedselbank niet meer nodig hebben, maar wat ze wel missen is het kerstdiner, aldus Bladt. “Het gaat Gert en mij en ook de andere sponsoren er niet om in het zonnetje te worden gezet, maar we geven ruchtbaarheid aan ons initiatief, omdat we hopen dat anderen ook op het idee komen een dergelijk diner te organiseren.” Mensen helpen die zijn aangewezen op de Voedselbank, kan trouwens het hele jaar, ook buiten de kerst dus. “Gert Lukassen, die een groothandel in groenten en fruit heeft, en onze familiestichting BLADT Charity ondersteunen het hele jaar door verschillende voedselbanken in de regio”, zegt Bladt. “We zorgen er voor, dat de mensen wekelijks een pakket verse groente en fruit ontvangen. Andere bedrijven en ondernemers kunnen natuurlijk best vergelijkbare initiatieven nemen. Bij deze roep ik ze daartoe op!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie