Geysendorffer

Op 17-10-2015 was er een bijzondere dag voor de bewoners van het Agathahuis, een woonlocatie voor verstandelijk gehandicapten in Oostvoorne. Samen met de zeeverkenners en waterscouts konden de bewoners zeilen en varen, met na afloop een spannend kampvuur met marshmallows. De dag werd georganiseerd door Scouting Geysendorffer en mede mogelijk gemaakt door Stichting BLADT Charity.

Laatstgenoemde stichting was door de waterscouts gevraagd om een bijdrage aan de kosten van een sleepboot-renovatie. De BLADT-Stichting zegde een donatie toe, maar vroeg de scouts wel om een ’maatschappelijke tegenprestatie’, en dat werd deze dag voor de Agathahuis-bewoners. Alle betrokkenen kijken terug op een zeer geslaagde dag. Voor de bezoekers was het merkbaar een leuke belevenis, met veel nieuwe indrukken en ervaringen.

Een speciaal bedankje gaat uit naar de meegereisde vrijwillige begeleiders van het Agathahuis, voor hun hulp en hun enthousiasme tijdens de voorbereidingen en organisatie van de dag. Ook  de waterscouts (zowel de jeugdleden als de vrijwilligers) vonden het erg leuk om deze dag te organiseren, en de scouting is graag bereid om de bewoners van het Agathahuis in de toekomst nog eens uit te nodigen!


Voor meer informatie:
over Scouting Geysendorffer: http://www.scoutingwestvoorne.nl/
over het Agathahuis: http://www.gemiva-svg.nl/42874/Agathahuis.html
over Stichting BLADT Charity: www.bladt-charity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie