gchallenge2014

gchallenge2014
Succesvolle zesde editie van de jaarlijkse G-Challenge.

Op 18-10-2014 vond de zesde G-Challenge plaats, een van de grootste G-voetbaltoernooien van ons land, met ditmaal 300 deelnemende voetballers. Het toernooi begon traditiegetrouw met een enthousiaste opening en een danseres van Beatz Dance Studio. Aan het eind van de warming-up speelden de Roodneuzen het volkslied en was iedereen klaar voor de het toernooi. Benjamins, junioren en senioren streden een sportieve strijd om de felbegeerde G-Challenge beker die dit jaar werd gewonnen door VSC (senioren) en de Mytylschool (junioren). De bekers en medailles werden uitgereikt door Robby Alflen en Jean-Paul de Jong.

Het motto van Stichting Klein Galgenwaard, ‘Samen sporten, Samen leven’ stond ook tijdens dit toernooi weer centraal. Het toernooi zorgt er voor dat vanuit verschillend sectoren wordt samengewerkt. Naast de vrijwilligers van de sportverenigingen begeleidden ook studenten van de sportacademie van MBO-Utrecht de senioren-teams. Zij horen achtergrondverhalen van deelnemers, en doen ervaring op om mensen met een beperking te begeleiden. Naast reguliere G-teams waren er ook teams bestaande uit spelers vanuit verschillende zorginstellingen. Ook vanuit de Mytylschool waren 2 teams afgevaardigd. Mensen die niet eerder voetbalden, voetbalden hun eerste wedstrijden op het toernooi. Het G-Challenge toernooi bracht deze werelden samen op deze zonnige zaterdag.

Dankzij Stichting BLADT Charity, sinds 2011 hoofdsponsor van het toernooi, en het Fonds Gehandicapten Sport werden de deelnemers flink in de watten gelegd. Zo werd er een lunch verzorgd voor de deelnemers en was er voor elke deelnemer een aandenken aan deze fantastische dag.

Zie ook:
– www.sportutrecht.nl/gchallenge​ 
www.kleingalgenwaard.nl/g-challenge-2014/

 


Wilt u meer weten over Stichting Bladt Charity? Of overweegt u een aanvraag in te dienen?
Kijk dan op www.bladt-charity.nl en stuur een korte email aan onze directeur Mr. Rob Michel. 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie