Jong_Actief_DoeDag2015_376

Op 2-10-2015 stak een groep enthousiaste jongeren de handen uit de mouwen tijdens de ‘Jong Actief Doe Dag‘: oude meubels werden schitterend opgeknapt en er werd gewerkt aan een boekenbar voor het pand van Stichting Jong Actief. Jong Actief is een stichting van en voor jongeren in ’s Hertogenbosch met een vraag naar hulpverlening, zorg of ondersteuning, ongeacht hun leeftijd en eventueel bijkomende problematiek.  De coaches van van Jong actief en de werknemers van RESS begeleidden de jongeren tijdens het klussen. De Doedag werd mede mogelijk gemaakt door Stichting BLADT Charity, die meebetaalde aan de kosten voor het hout, verf en andere klusmaterialen. Hieronder staat een mooi verslag van de Doedag door een van de vrijwilligers.

Jong_Actief_DoeDag2015_412


JONG_actief1 JONG_actief2


Verslag van de Jong Actief Doe Dag op 02-10-2015. Door: Remi van Hoof.

Om 09:00 verzamelde de vrijwilligers zich bij de kringloop winkel en coach Marieke van Irsel had de taak op zich genomen om deze naar het pand van stichting Jong Actief begeleiden, zij kwamen daar omstreeks 09:30 aan waar ze verwelkomt werden met een lekker warm bakje koffie of thee. Nadat ze hun warme drankjes hadden geconsumeerd en enigszins ontwaakt waren op dit voor mij nogal onchristelijk tijdstip werden de vrijwilligers warm verwelkomd en geïnformeerd met een praatje over Jong Actief door Marlon van den Dungen om vervolgens geïnstrueerd te worden wat er die dag precies de bedoeling was.

Het waren ultra rete super toffe opdrachten, namelijk oud houten meubilair opschuren en opnieuw verven in vrolijke stralende kleuren zoals baby blauw, aardbei rood en limoen groen. Dit deden we met materialen zoals schuurpapier, verf en kwasten gesponsord door de stichting Bladt charity waar wij ze tot op de dag van vandaag nog steeds heel dankbaar voor zijn. De groep vrijwilligers werd in twee groepen ingedeeld want niet iedereen kon op dezelfde taak gezet worden zonder elkaar in de weg te lopen, dus naast het opknappen van het meubilair was er ook nog een geniaal idee om een boekenbar te verwezenlijken.

Ondertussen werden zij getrakteerd door Terence v/d Breekel en Marieke op rechtstreeks vers uit de oven eigengemaakte lekkernijen. Daarnaast was Terence ook hard aan het werk om een soep te maken naar eigen recept van verse ingrediënten, ook maakte hij typisch gesneden sandwiches met diverse combinaties van kaas, ham, sla en tomaat, want dit alles zou geserveerd worden tijdens de lunch.

En zo geschiedde het dat om 12:30 de lunch werd voorgeschoteld aan de noeste en hongerige arbeiders, die deze vervolgens smakelijk als uitgehongerde mijnwerkers verorberde om daarna aan de slag te gaan met de middag activiteiten die bestonden uit het verder oppakken van de ochtend activiteiten.
Remi van Hoof deed naast het meewerken aan de beide enerverende projecten, ook nog eens zijn uiterste best om de stralende, breed glimlachende en op zijn tijd zelfs luidkeels lachende mensen, die met plezier en toewijding zich vastklemde in hun werkzaamheden op de gevoelige plaat te zetten om de sfeer die onderling uitermate prettig en ontspannen was vast te leggen.

Om 16:30 vertrokken de voldane en dankbare vrijwilligers weer naar het verzamelpunt om zich te voldoen aan de barbecue die bestond uit wortelenstamp en chili con carne.


Voor meer informatie:
over Stichting Jong Actief: www.stichtingjongactief.nl/
over de doedag: www.stichtingjongactief.nl/post/jong-actief-doe-dag/
over Stichting BLADT Charity: www.bladt-charity.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie