bijsterstede plan

 

Enige tijd geleden ontving Bladt Charity een bijzonder initiatief: het realiseren van een dierenverblijf. Het plan was afkomstig van Zorgcentrum Bijsterstede en Basisschool De Stappen in Tilburg. Deze organisaties hebben een grote gezamenlijke achtertuin, die zeer geschikt zou zijn als een ontmoetingsplaats voor de ouderen en de schoolkinderen. Zo ontstond het idee voor een dierenverblijf dat jong en oud zou samenbrengen.

Beide groepen beleven immers veel plezier aan kleine dieren (konijnen, hamsters, vogels en kippen), kleine kinderen reageren zeer goed op ouderen, en de ouderen knappen op van het contact met de kleintjes. Bladt Charity was zeer positief over dit mooie plan, en nam de financiele kant voor haar rekening.

Het ‘Dierenstation’ is voorjaar 2011 gereed, als onderdeel van de nieuwe Multi Functionele Accommodatie ‘Het Spoor’, met partners op het gebied van welzijn, onderwijs en woon-zorg (o.a. Zorgcentrum de Bijsterstede, Basisschool De Stappen, Jeugd- en jongerenwerk De Twern, Maatschappelijk Werk, Centrum voor Jeugd & Gezin, Peuterspeelzaal Kinderstad en Kinderopvang NulVier).

Voor meer informatie:

 • De Wever, Zorgcentrum De Bijsterstede (tel: 013-549.6100). Directeur Jan van Zon. Website: www.dewever.nl
 • Stichting Bladt Charity (tel: 0345-656.590). Directeur Rob Michel. Website: www.bladt-charity.nl
 •  

  „Namens de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Bijsterstede en alle kinderen en leerkrachten van basisschool de Stappen van harte dank voor deze gulle gift! Met deze donatie is het plaatje compleet en kunnen we starten met de realisering van ons dierenverblijf. Het wordt werkelijk iets heel moois!!”      Jan van Zon, directeur Zorgcentrum De Bijsterstede, Tilburg

  bijsterstede plan

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie