Obstacle Buddyrun op 25 juni was geweldig! Na heel veel voorbereiding, was het dan gelukkig eindelijk zo ver: op een prachtige zaterdag was, op een geweldige locatie, weer de Buddy Obstacle Run. Mogelijk gemaakt door de hulp van maar liefst 125 vrijwilligers en het kernteam Buddyrun. Dat team bestaat  uit 12 personen, die dit alles regelden en begeleiden: ontwikkelen en realiseren van parcours en hindernissen, alle medische zaken (en dat zijn er veel), de benodigde vergunningen, de locatie en de organisatie.

Wethouder Jasper Bloem opende om 11 uur het evenement. Er werden 39 hindernissen getrotseerd door 855 (!) deelnemers waaronder 140 deelnemers met een beperking of specifieke behoefte. Als primeur deze keer ook 9 deelnemers met een beperking op de 7 kilometer. Het doel van de organisatie is om ook de 7 kilometer meer in te richten voor deelnemers met een specifieke beperking en/of behoefte. Mooi is dat deelnemers terugkeren: de woongroep uit Vorden stond voor de 2e keer aan de start van de Buddyrun en voor sommige deelnemers was het zelfs de 4e keer dat zij meededen.
Ook de laatste groep Q-dreams uit de Glind was terug aan de start; zij gingen door het parcours met hulp van 10 extra sterke buddy’s (geregeld door de organisatie).

‘Onze’ wedstrijdlopers Andries, Michael en Tom eindigden in de wedstrijd als 1e, 2e en 3e. Mannen die zich sterk maken voor onze missie, en daarnaast ook hun mannetje staan als het op sportieve prestaties aankomt.

Door de sponsorteams is maar liefst € 11.143,- opgehaald voor onze actie BEAT BATTEN, voor extra onderzoek.

Meerdere kinderen die getroffen zijn door deze ziekte stonden aan de start, waaronder Roel. Over hem is een prachtig stuk in de pers verschenen:  Doodzieke Roel (16) trotseert samen met zijn ouders de blubber in Warnsveld: ‘Dit is superbijzonder’ | Zutphen | destentor.nl

Om ‘inside’  te lezen hoe geweldig zo’n dag is, hierbij het verslag van Sander Tuinhof: Buddy Obstacle Run – SanderTuinhof.com

Na afloop van deze dag waren er hele positieve, blije reacties.  Een unieke dag waarop iedereen gelijk was!