fc4you_blindenproject

fc4you_blindenproject

Deze zomer startte FC Utrecht met de ‘Blindentribune’, een project voor voetbal-liefhebbers met een visuele beperking.    

Op de blindentribune kunnen blinde supporters de webstrijd volgen via een speciale FM-radio. Twee verslaggevers voorzien de wedstrijd van commentaar, en geven via de radio een goede indruk van de wedstrijd en de sfeer in het stadion. Op die manier kunnen de visueel beperkten de wedstrijd toch optimaal beleven. De eerste wedstrijd die kon worden gevolgd was een duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle. De wedstrijd werd bijgewoond door ruim zeventig visueel beperkte mensen en hun begeleiders. Voor een aantal van hen was dit de eerste keer dat ze een voetbalwedstrijd in een stadion bezochten.

De blindentribune is een initiatief van FC Utrecht, Bartimeus en stichting FC4YOU. De speciale radio’s werden gedoneerd door Stichting Bladt Charity.   Meer informatie over de blindentribune van FC Utrecht is te vinden op www.fc4you.nl. U kunt ook bellen met Liz Gort (tel: 030-888.5537). 

Blinde bezoekers en hun begeleiders betalen zelf hun toegang (€10,-). Wilt u een kaartje bestellen? Stuur dan een email naar fc4you@fcutrecht.nl met uw contactgegevens (naam, leeftijd, adres, telefoonnummer), het gewenste aantal kaarten en de betreffende wedstrijd.

fc4u logo

Nadere informatie over dit bericht is verkrijgbaar bij:
– Karin Pannekoek, directeur Stichting FC4U (tel. 030-888.5537)
– Rob Michel, directeur Bladt Charity (tel: 0345-656.590), website: www.bladt-charity.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie