Deze maand bestaat de goededoelenstichting BLADT Charity 10 jaar. Het jubileum werd gevierd met een fundraising diner bij Restaurant Op de Haven. De opbrengst was bestemd voor de Culemborgse Voedselbank. Want: ‘Wie jarig is tracteert!’, vindt Cor Bladt, oprichter van de jubilerende stichting.

De BLADT-stichting (ook bekend als BLADT-Charity) werd in 2009 opgericht door Cor Bladt en zijn familie. De ondernemers wilden daarmee iets doen voor kwetsbare groepen in Nederland, zoals zieken, gehandicapten, kinderen en eenzame ouderen. Inmiddels bestaat de stichting 10 jaar, en was zij betrokken bij honderden goede projecten en maatschappelijke initiatieven. En het einde is nog lang niet in zicht!

De Voedselbank is een van de organisaties die worden gesteund door de BLADT-stichting. Voor hen organiseerde Cor Bladt onlangs een Fundraising diner bij Restaurant Op de Haven. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de Voedselbank in Culemborg. We spraken hierover met Cor Bladt, de oprichter, en naam- en geldgever van BLADT-Charity.


Waarom organiseerde je deze fundraiser voor de voedselbank?

Cor Bladt: “Voedselbanken zijn belangrijke en nuttige initiatieven. Met het oog op ons 10-jarig jubileum leek het ons een mooi gebaar om dit Fundraising Diner te organiseren in Culemborg. Het idee daarachter: je kunt wel geld geven aan organisaties, maar het is veel beter als je ze kunt laten zien hoe ze zelf aan geld kunnen komen. Want ons motto is: Geef organisaties een hengel en leer ze zelf vissen!“

Hoe ging dat in zijn werk, die fundraiser voor de Voedselbank?

Bladt: “De benefiet-avond in mei bestond uit een feestelijk programma met lekker eten en drinken, muziekoptredens, en een loterij met leuke prijzen. Het eten en de loterijprijzen werden door ons geregeld, via contacten met plaatselijke bedrijven, zoals Restaurant Op de Haven, Makro Vianen, Heineken, Horeca Vleescentrum Maarssen, Groothandel Lukassen, en Roza Vastgoedonderhoud. Ook de optredende artiesten werkten belangeloos mee. Daardoor kon de opbrengst van de avond volledig naar de Voedselbank in Culemborg. Dus het geld van de entreekaarten en de verkochte lootjes. Dat werd een heel aardig bedrag, meer dan 10.000 euro. Geweldig om te zien, hoeveel mensen bereid zijn om mee te doen aan een evenement met een mooi maatschappelijk doel. Als vrijwilliger, sponsor, of gewoon als gast!“

Was dit benefiet voor de Culemborgse Voedselbank iets eenmaligs?

Bladt: “Op dit moment zijn wij bezig met verschillende projecten bij andere Voedselbanken. Zo kopen we al jarenlang op grote schaal fruit en andere levensmiddelen in, die door de voedselbanken worden verdeeld aan gezinnen. Bijvoorbeeld door de Voedselbank in Tiel, en het voedselbankproject van Wesley Sneijder in Utrecht. En elk jaar organiseren we een groot kerstdiner voor voedselbankgezinnen. Misschien gaan we weer nieuwe kledingpartijen inkopen voor de kledingbanken. Maar we organiseren ook benefiet-dagen voor heel andere goede doelen. Bijvoorbeeld voor organisaties die bezig zijn met bijvoorbeeld hartpatiënten, spierziekten, of sportactiviteiten voor kids uit achterstandsgezinnen. Maar we doen nog veel meer. Op www.bladt-charity.nl staat een uitgebreid overzicht van alle projecten die we hebben helpen realiseren.“

Wat vond je zelf de mooiste projecten van de BLADT-stichting van de afgelopen 10 jaar?

Cor Bladt: “Ik hou niet zo van terugblikken, wij kijken liever vooruit! Over werk heeft onze stichting niets te klagen. We hebben verschillende nieuwe plannen in voorbereiding. Ook ontvangen we veel spontane projecten en steunaanvragen, via onze website www.bladt-charity.nl. Die komen van organisaties met ideeën voor nieuwe projecten, die zonder extra geld niet van de grond kunnen komen. Daaruit kiezen wij de projecten die we zelf het meest aansprekend en dringend vinden. Wij staan open voor elk goed idee dat aansluit op onze doelstellingen. Individuele gezinnen steunen we niet, alleen organisaties. Die moeten dan wel bereid zijn om ook zelf flink de handen uit de mouwen te steken, want alleen een hand ophouden voor een bijdrage vinden wij veel te gemakkelijk!”

Zie over deze avond ook het artikel hier

– Over de BLADT-stichting – 

BLADT Charity is een stichting die goede projecten financieel ondersteunt. Het fonds is opgericht door de familie Bladt en steunt projecten die iets nieuws en extra’s betekenen voor groepen mensen die bijzondere hulp of aandacht nodig hebben. Het liefst steunen wij kleine projecten die (met een relatief bescheiden financiële bijdrage) een verhoudingsgewijs grote groep mensen ‘blij maken’. Op die manier willen wij zoveel mogelijk nieuwe, aansprekende initiatieven helpen realiseren.

Het voorleggen van nieuwe projecten, plannen, wensen of ideeën kan doorlopend, via www.bladt-charity.nl . Hier vindt u ook onze doelstellingen en voorwaarden.

Elk verzoek bekijken wij op de volgende punten:
– vinden wij de plannen aansprekend en urgent?
– betekent het project ook echt iets NIEUWS voor de initiatiefnemer?
– hoe groot is de IMPACT en de toegevoegde waarde voor de doelgroep?
– staan de KOSTEN in verhouding tot de resultaten?
– zitten de plannen organisatorisch en financieel goed in elkaar?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie