Zorgspectrum Het Zand organiseerde in september een onvergetelijke bootreis voor 50 cliënten.
De week werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Bladt Charity. Hieronder leest u een kort verslag.

Met 41 cliënten, 9 mantelzorgers, 27 medewerkers en 19 vrijwilligers maakten wij in september een 6-daagse bootreis langs Zutphen – Urk – Terschelling – Enkhuizen en Wijk bij Duurstede. We hebben samen genoten van het mooie uitzicht onderweg, de bezoekjes aan de prachtige plekken onderweg, heel veel lekker eten en drinken en allerlei gezellige activiteiten. Zo was er een bruidsmodeshow, hadden we een galadiner, kwamen Terschellingse verhalenvertellers aan boord en trad een Enkhuizer koor op.

Het is zo mooi om één op één ondersteuning en hiermee individuele aandacht te kunnen geven aan cliënten! We zien dat ze hier echt van opleven en dat ook na de vakantie dit nog effect heeft op iedereen. Een cliënt zei tijdens het meekijken in de stuurhut: Dat ik dít toch nog mee mag maken in mijn leven… kippenvel! En tijdens het gezamenlijk bekijken van de zonsondergang op het zonnedak hoorde ik iemand zeggen: Dit vergeet ik toch mijn hele leven niet meer!

Ook vanuit de mantelzorgers hebben we veel positieve berichten ontvangen. Zo mailde een zus van een cliënt na de reis: Voor mij het allerbelangrijkste was, dat ik heb gezien hoe liefdevol en vrolijk jullie met de cliënten omgaan. Dat heeft me echt heel goed gedaan. De sfeer aan boord was ook heel erg goed, iedereen was open voor een praatje, je kon overal gaan zitten. En dat jullie zoveel vrijwilligers hebben, geweldig hoor. Ik ben echt heel blij dat mijn zus bij jullie is!

We zullen nog lang napraten over deze reis!

Via deze weg wil ik de Bladt-stichting heel hartelijk danken voor de bijdrage.
Hiermee hebben jullie het verschil gemaakt voor deze groep mensen die afhankelijk is van intensieve zorg. Weet dat jullie gift goed is besteed!

Voor een uitgebreider verslag zie de reisblog op: https://www.volgmijnreis.nl/profiel/bootreis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie