PERSBERICHT De Bilt, 14 december 2016 

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseren de Utrechtse ondernemers Cor Bladt (namens Bladt Charity) en Gert Lukassen komende maandag (19 december) het Voedselbankendiner. Ze hebben zo’n 540 mensen uitgenodigd, die zijn aangewezen op de voedselbanken van Culemborg, Tiel, Geldermalsen, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en De Bilt.

“Het zijn altijd prachtige avonden”, zegt initiatiefnemer Bladt, die actief is in het onroerend goed. “Wij hebben het goed, maar dat geldt helaas voor lang niet iedereen. Vandaar dat we die mensen graag een compleet verzorgde avond aanbieden, waarbij ze zich als gasten gewaardeerd voelen en ze even hun moeizame situatie vergeten. De reacties na afloop zijn dan ook altijd hartverwarmend”, aldus Bladt. “De mensen weten gewoon niet wat ze overkomt.”

Belangeloze medewerking
Het Voedselbankendiner, dat plaatsvindt bij hotel-restaurant Van der Valk in Vianen, kan bestaan dankzij de belangeloze medewerking van een aantal partijen. “Van der Valk maakt de mooiste buffetten tegen een symbolische prijs en het personeel van het restaurant werkt die avond voor niets”, vertelt de Utrechtse ondernemer. “Verder heeft de Makro echt een vrachtwagen vol kindercadeaus beschikbaar gesteld en krijgen de gasten van de Plus-supermarkt van Giel Smit allemaal een groot kerstpakket en nog heel veel andere levensmiddelen. Het eventbureau High Heels organiseert een bingo met mooie prijzen en Jungerius Flowers stelt voor alle deelnemers aan de avond onder de kostprijs een kerststuk ter beschikking.” Ook de artiestenwereld draagt haar steentje bij, meldt Bladt. “Zangers als Michael Oomen en Django Wagner treden belangeloos op en Mary Borsato, de moeder van Marco, regelt de kerstman.”

Ze missen het kerstdiner
Mensen die zich uit hun moeilijke situatie weten te werken, zijn weliswaar blij dat ze de Voedselbank niet meer nodig hebben, “maar wat ze wel missen is het kerstdiner”, aldus Bladt. “Het gaat Gert en mij en ook de andere sponsoren er niet om in het zonnetje te worden gezet, maar we geven ruchtbaarheid aan ons initiatief omdat we hopen dat anderen ook op het idee komen een dergelijk diner te organiseren.” Mensen helpen die zijn aangewezen op de Voedselbank, kan trouwens het hele jaar, ook buiten de kerst dus. “Gert Lukassen, die een groot bedrijf in groenten en fruit heeft, en onze familiestichting Bladt Charity ondersteunen het hele jaar door verschillende voedselbanken in de regio”, zegt Bladt. “We zorgen er voor, dat de mensen wekelijks een pakket verse groente en fruit ontvangen. Andere bedrijven en ondernemers kunnen natuurlijk best vergelijkbare initiatieven nemen. Bij deze roep ik ze daartoe op!”

Stichting BLADT wenst iedereen een gezond en gelukkig 2017!

Einde persbericht

https://www.ad.nl/utrecht/klanten-en-vrijwilligers-voedselbank-eten-samen-bij-van-der-valk~a623c7ce/ 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie